novi-zeland-sud-dao-starateljstvo-nad-bebom-lekarima

Zdravstveni zvaničnici Novog Zelanda preuzeli su starateljstvo nad dečakom u sredu nakon što su njegovi roditelji insistirali da se tokom njegove predstojeće operacije srca koristi samo krv nevakcinisanih.

Bebi, Vil Savage-Rivsu, bila je potrebna hiruška intervencija srca da popravi stenozu plućnog zalistka. Njegovi roditelji Samanta i Kol Rivs želeli su da on bude operisan, ali su insistirali da bolnica koristi krv od davalaca koji nisu primili vakcinu protiv kovida.

Javili su se mnogi davaoci krvi koji nisu primili vakcinu protiv kovida, koji su bili voljni da doniraju svoju krv za bebu Vila, tako da je nevakcinisana krv bila dostupna. Njegovi roditelji su rekli da nisu voljni da nastave sa operacijom spasavanja života osim ako im se ne garantuje da će on dobiti krv samo od nevakcinisanih davalaca.

U odluci objavljenoj u sredu u 18:00, Visoki sud Novog Zelanda stavio je bebu Vila pod privremeno starateljstvo njegovog pedijatrijskog kardiohirurga i kardiologa „u svrhu operacije i srodnih medicinskih problema, uključujući davanje krvi i krvnih produkata“, Sudija Ian Gault napisao je u sažetku presude.

To starateljstvo će trajati od srede do završetka njegove operacije i postoperativnog oporavka, najverovatnije najkasnije do januara 2023. – objavio je Gardijan.

Njegovi roditelji su zadržali starateljstvo u svim drugim stvarima.

Roditelji su zapomagali i protestovali dok su policija i socijalni radnici silazili u bolničku sobu Bbebe Vila da bi preuzeli starateljstvo.

U petak, Rivsovi su objavili da je beba Vil imao uspešnu operaciju i da je dobro.

Kol Rivs je rekao novinarima da je saznao da je nevakcinisana krv na kraju korišćena za operaciju, ali je istakao da ne bi trebalo da govori o tome.

Rivsovi nisu sami u svojoj zabrinutosti zbog toga što je snabdevanje krvlju potencijalno zaprljano krvlju punom spajk proteina.

U državi Vašington, beba je navodno umrla od krvnog ugruška nakon što je primila neovlašćenu transfuziju od vakcinisanog pacijenta.

Prema nezavisnom novinaru Stivu Kiršu, bolnica Sacred Heart u državi Vašington je naknadno izbrisala sve zapise o smrti bebe Aleks.

Patolog dr Rajan Kol rekao je Kiršu da „ne znamo“ da li je snabdevanje krvlju bezbedno.

„Niko ne zna. Imam ugruške od nevakcinisanih umrlih koji su transfuzovani i formirali su velike ugruške nakon transfuzije i umrli“, rekao je, dodajući: „Nijedna banka krvi ne proverava“.

„Ne može se naći, ono za čim ne traže“, primetio je Kol. Doktor je dalje rekao da je „zločinački nemar“ da se ne osigura sigurnost snabdevanja krvlju nacije.

„Ovo je slično bankama krvi i hemofiličarima i HIV-u 1980-ih. Možda to i nije problem“, rekao je on. „Međutim, može biti. Postoje akademski dostupni testovi za proveru cirkulišućih spajk proteina. Krivični je nemar ne obezbediti sigurnost snabdevanja krvlju na osnovu birokratskih deklaracija bez naučnih istraživanja.”

Sada kada je oko 71 odsto globalne populacije vakcinisano protiv kovida, većina svetske zalihe krvi dolazi od davalaca koji su vakcinisani, a potražnja za „čistom krvlju“ raste među nevakcinisanim.

Džordž Dela Pjetra, naturopatski praktikant u Švajcarskoj, „gradi ogromnu mrežu nevakcinisanih pojedinaca sa kratkoročnim ciljem da poveže primaoce krvi sa nevakcinisanim davaocima krvi širom sveta“, piše Blaze. Njegova neprofitna organizacija, Safe Blood Donation, nada se da će stvoriti banku krvi bez mRNA vakcine.

Pjetra je u intervjuu za VICE nazvao kampanju masovnog ubrizgavanja vakcine protiv kovida „zločinom veka“ i rekao da veruje da RNK mesindžeri „kontaminiraju“ krv i uništavaju imuni sistem.

SafeBlood Donation, koja ima članove u najmanje 16 zemalja, na kraju se nada da će otvoriti banke krvi koje će obezbediti nevakcinisanu plazmu za svoje članove. Ali početni cilj grupe je da izvrši pritisak na bolnice i zdravstvene vlasti širom sveta da dozvole takozvane „usmerene donacije“ nevakcinisane krvi, preko kojih bi primaoci mogli da imenuju donore koji nisu primili vakcinu protiv kovida da daju krv direktno za njihovo lečenje.

Pjetra je za VICE rekao da su njegove vlastite studije vakcinisane krvi otkrile užasavajuću „kontaminaciju“.

„Nikada nisam video ovakvu krv. To je, da budem iskren, bio glavni razlog zašto sam pokrenuo celu stvar, jer kada sam ovo video, bio sam tako užasnut“, rekao je, dodajući, „cela stvar sa vakcinacijom je sa moje tačke gledišta, uglavnom vezana za kontrolu ljudi.“

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji