Ogromna eksplozija pogodila je džamiju u Kabulu

Ogromna eksplozija pogodila je džamiju u Kabulu tokom večernje molitve u sredu, rekli su svedoci i policija, a mnogi strahuju da su mnogi mrtvi ili povređeni.

Policija je saopštila da ima više žrtava, ali nije navela tačan broj nastradalih.

Jedan talibanski obaveštajni zvaničnik rekao je medijima da je čak 35 ljudi možda ranjeno ili ubijeno, a da bi taj broj mogao biti veći.

Al Džazira je citirala neidentifikovanog zvaničnika koji navodi broj mrtvih od 20.

Bolnica hitne pomoći u Kabulu objavila je na Tviteru da je primila 27 pacijenata ranjenih u eksploziji, uključujući i sedmogodišnje dete.

Svedoci su rekli da se snažna eksplozija čula u severnom delu Kabula, razbijajući prozore na obližnjim zgradama. Na lice mesta stigla su kola Hitne pomoći.

Eksplozija se dogodila u džamiji… u eksploziji ima žrtava, ali brojevi još nisu jasni – rekao je portparol kabulske policije Halid Zadran.

Talibanski obaveštajni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da se eksplozija dogodila u džamiji među vernicima u oblasti Khair Khana u Kabulu.

Među ubijenima je i imam džamije, a broj žrtava bi mogao da poraste, dodao je izvor. Obaveštajni timovi su bili na mestu eksplozije i istraga je u toku.

Drugi zvaničnici u talibanskoj vladi nisu odgovorili na više zahteva da potvrde broj žrtava.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji