Bostonska dečja bolnica Deca znaju da su trans

Potresni video iz Bostonske dečje bolnice tvrdi da deca mogu da znaju da su transrodna „praktično od trenutka kada su rođena“.

Video je napravio dr Džeremi Karsvel, direktor Službe za rodnu multispecijalnost u Bostonskoj dečijoj bolnici.

Bostonska dečija bolnica je povezana sa Univerzitetom Harvard i prva je osnovala kliniku koja se posebno fokusirala na „zdravlje transrodnih osoba“ u pedijatrijskom okruženju.

U videu, Karsvel iznosi zapanjujuću tvrdnju da „dete često zna da je transrodno od trenutka kada ima bilo kakvu sposobnost da se izrazi. Ona nastavlja i udvostručuje se, primećujući:

Znali su praktično od trenutka kada su rođeni.

Karsvel dobio hiljade dolara nadoknade za konsultacije u ime Endo Pharmaceuticals, kompanije koja proizvodi lek koji se koristi van etikete kao blokator puberteta za decu koja se smatraju transrodnim.

Akademski rad, čiji je autor delimično Karsvel, morao je da se ispravi nakon što je pogrešno tvrđeno da istraživači nisu imali sukob interesa.

Karsvel je samo jedan od mnogih lekara koji su primili značajnu nadoknadu od kompanija koje proizvode blokatore puberteta.

Karsvelove konsultacije su se odnosile na lek Supprelin LA, koji se koristi kao blokator puberteta. Američka uprava za hranu i lekove (FDA) nedavno je upozorila da Supprelin LA može izazvati oticanje mozga i gubitak vida.

U video snimku, Karsvel navodi niz različitih ponašanja koja navodno pružaju dokaz da je dete transrodno i da može biti pogodno da se podvrgne trajnoj operaciji koja menja život ili medicinskoj intervenciji, uključujući igranje sa „igračkama suprotnog pola“, odbijajući da se ošiša , ili isprobavanje odeće brata i sestre.

Dečja bolnica u Bostonu reklamirala je histerektomiju koja adolescente „afirmiše“.

Inače dečje bolnice širom Amerike, posebno one koje nude operacije promene pola i druge medicinske intervencije maloletnicima sa rodnom disforijom, sponzorisale njihove lokalne parade ponosa.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji