popularna-americka-kompanija-promovise-promenu-pola

Popularna kompanija American Girl Doll koja se bavi prodajom lutaka, sada promoviše tranziciju polova, blokatore puberteta kod devojčica od 3 godine u novoj knjizi-vodiču za decu.

Čini se da popularni brend lutaka poznat po promovisanju pozitivnog samopoštovanja među devojčicama menja brzinu. American Girl objavila je vodič koji savetuje devojčicama od tri godine da promene svoj pol, takođe promovišući blokatore puberteta.

Veb lokacija American Girl prodaje „Vodič za pametnu devojku: Knjiga o slikama tela“ za 12,99 dolara. Knjiga od 96 stranica, čiji je autor Mel Hamond, prikazuje četiri devojke različitog porekla na naslovnoj strani, a podnaslov glasi: „kako voleti sebe, živeti život punim plućima i slaviti sve vrste tela“.

„Svaka devojka treba da nauči da živi udobno u svojoj koži, a ova knjiga će pokazati put! Na ovim stranicama devojka će pronaći sve što treba da zna o tome da voli svoje jedinstveno ja, da ostane samouverena kroz mnoge promene u svom telu i cene svoje telo za život koji joj omogućava da živi. Puna aktivnosti, saveta, zanata i priča o stvarnim devojkama, ova knjiga je dobar podsetnik da su sva tela vredna ljubavi i poštovanja“, stoji u objašnjenju knjige na sajtu.

Ali snimci ekrana koje su podelili DailyMail i roditelji na Fejsbuku otkrivaju da u ovom vodiču ima više nego što se reklamira.

Knjiga normalizuje transrodnost, promoviše upotrebu blokatora puberteta i podstiče slobodno rodno izražavanje.

„Ako još niste prošli kroz pubertet, lekar bi mogao da vam ponudi lek za odlaganje promena u vašem telu, dajući vam više vremena da razmislite o svom rodnom identitetu“, piše u odlomku.

„Biti transrodna osoba nije bolest ili nešto čega bi se trebalo stideti… U početku, vi i doktor biste mogli da razgovarate o tome da nosite odeću i koristite zamenice (on, ona, oni) zbog kojih se najviše osećate kao pravi vi“, piše u odlomku knjige.

„Delovi vašeg tela bi mogli da vas dovedu do neprijatnosti, a možda biste želeli da promenite način na koji izgledate. To je sasvim u redu“, nastavlja se.

Vodič je namenjen devojčicama između 3 i 12 godina i takođe sadrži listu organizacija kojima se deca mogu obratiti ako nemaju odraslu osobu kojoj „veruju“.

Roditelji u Americi su ogorčeni što brend American Girl promoviše ovu poruku malim devojčicama.

„Moj um ne želi da shvati ovu zlu agendu prema našoj deci. Zašto odrasli misle da je u redu da promovišu ovaj grozni čin prema nevinoj deci. Nema smisla za mene. To mi je žao u srcu“, napisao je jedan roditelj na Fejsbuku.

„Ove knjige se ne režiraju niti prodaju starijim tinejdžerima ili odraslima, već se režiraju i prodaju za decu… ova poruka je ‘NOVA pornografija’ za zasedu našoj deci i unucima“, napisala je jedna baka na Fejsbuku.

„Knjiga meša istinu o prihvatanju prirodne lepote sa lažima o omalovažavanju tela. Ovo je toksična mešavina koja će ih samo zbuniti“, napisala je Eni Jang, majka dvoje dece.

Ket Ketinson, detransicionerka predstavljena u Dnevnicima detranzicije, rekla je za Foks njuz poruku koja stoji iza knjige American Girl, „da devojka može da se rodi u pogrešnom telu i da joj trebaju lekovi ili operacija da bi bila sama u suprotnosti je sa porukom pokreta prihvatanja tela“.

Luka Hajn, rekao je izdanju da je knjiga grabežljiva.

„Rodna ideologija postaje sve grabežljivija prema trenucima nelagodnosti mladih devojaka tokom puberteta, a takve knjige samo doprinose predatorskoj prirodi toga“, dodao je Luka.

Ranije ove godine, matična kompanija American Girl, Mattel, objavila je transrodnu Barbi lutku.

Inače, kompanija American Girl proda oko 30 miliona lutaka godišnje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/DailyMail