Prihodi od rudarenja Bitkoina povećali se za skoro 70%

Industrija rudarenja bitkoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine jer je dugotrajno medveđe tržište direktno uticalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su “preživeli” dan sa najnižim prihodom u godini, 13. jun, svedoče da su se povećali prihodi od rudarenja od 68,63 odsto za mesec dana, piše See Biz.

Tokom godine, prihod od rudarenja bitkoina pao je zbog mnoštva činilaca povezanih sa raspoloženjem ulagača — podstaknutih napetostima zbog padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose gubitke. Bitkoin ekosistem se oporavio po brojnim pitanjima, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće na mreži i rasprostranjenosti.

Podaci s portala „blockchain.com“ potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili za gotovo 69 odsto u samo jednom mesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara 12. avgusta. Značajno povećanje ovih prihoda uverava da je rudarenje bitkoina održiv posao, uprkos visokim operativnim troškovima.

Osim toga, niže cene opreme za rudarenje (grafičkih kartica) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju infrastrukturu u nastojanju da rudare poslednja dva miliona BTC.

Uz prihode od rudarenja, stopa razuđenosti bitkoina porasla je više 10 odsto tokom prošlog meseca, povećavajući otpornost mreže na napade dvostrukog trošenja. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće na mreži — mera koliko je teško rudariti novi BTC blok — porasle su prvi put od juna.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji