Propao još jedan nemački trgovinski lanac

Još jedan nemački trgovinski lanac od početka 2023. godine morao je da pokrene zahtev za stečaj.

Kako javljaju nemački mediji, „Reno Schuhcentrum GmbH“ je podneo zahev za stečaj. Dana 28. marta 2023. okružni sud u Hamelinu naredio je preliminarni stečajni postupak.

Maloprodaja obuće ima oko 300 poslovnica u Evropi i oko 180 lokacija u Nemačkoj. Ukupno je oko 1.000 radnih mesta pogođeno stečajem. Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu cipela u Nemačkoj nakon Deichmanna.

Podneseni zahtev za nelikvidnost očigledno utiče samo na nemačke grane, ali ne i na sestrinske kompanije u Austriji i Švajcarskoj.

Posrnuli nemački trgovinski lanac cipela tek je pre šest meseci dobio novog vlasnika. Krajem septembra HR Grupa prodala je maloprodaju obuće kompaniji cm.sports GmbH u saradnji s GA Europe.

O tome koliko je stanje u ovoj kompaniji zaista loše govori i podatak da web prodavnica trenutno nije dostupna za kupovinu.

„Naša online trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima“, piše na web-stranici „reno.de“.

Nekoliko lanaca obuće je već podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci, uključujući dva velikana u industriji, Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača. Reno se takođe neko vreme nalazio u ozbiljnoj krizi, prenose nemački mediji.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/BIZLife