Prvo javno saslušanje o NLO-ima posle nekoliko decenija

Panel Predstavničkog doma Amerike održaće otvoreno kongresno saslušanje sledećeg utorka o NLO-ima po prvi put posle 50 godina.

Fokusiraće se na program Pentagona koji je uspostavljen prošle godine nakon što je američka obaveštajna zajednica objavila preliminarnu procenu o 144 izveštaja o „neidentifikovanim vazdušnim fenomenima“ od 2004. godine, i mogla je da objasni samo jedan.

Pododbor Komiteta za borbu protiv terorizma, kontraobaveštajne delatnosti i protivproliferacije Predstavničkog doma SAD, održaće javnu raspravu 17. maja u 10 časova po istočnom vremenu.

Dok Mađarska mašta o Jadranskom moru inflacija joj diže cene u oblake

Nakon toga će uslediti zatvoreno, poverljivo saslušanje o programu Pentagona, poznatom kao Grupa za sinhronizaciju identifikacije i upravljanja vazdušnim objektima.

Dva svedoka su zamenik ministra odbrane za obaveštajne poslove i bezbednost Ronald S. Moltri i zamenik direktora pomorske obaveštajne službe Skot V. Brej.

Američki narod očekuje i zaslužuje da njihovi lideri u vladi i obaveštajnim službama ozbiljno procene i reaguju na sve potencijalne rizike nacionalne bezbednosti, posebno one koje ne razumemo u potpunosti – rekao je demokratski poslanik Indijan Endru Karson, predsednik podkomiteta koji vodi saslušanje, u izjavi.

Velika vojna vežba pred vratima Rusije sa: 45 aviona i 4600 vojnika

Predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Adam Šif, dodao je da će saslušanje „dati javnosti priliku da direktno čuje od stručnjaka za predmet i lidera obaveštajne zajednice o jednoj od najvećih misterija našeg vremena i da prekine krug prekomerne tajnovitosti i spekulacija sa istinom i transparentnošću“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: New York Times