Putin je kriv zbog pada Bajdena sa bicikla

Snimak pada prvog čoveka SAD Džoa Bajdena sa bicikla velikom brzinom proširio se društvenim mrežema, i očekivano, odmah su krenule šale na njegov račun.

Bajden se prevrnuo sa bicikla tokom jutarnje vožnje dok je pokušavao da stane i pozdravi gomilu koja se okupila na biciklističkoj stazi u Gordons Pods stejt parku u Delaveru. Iznenada je pao na bok, a čitav tim pripadnika tajne službe požurio je da mu pomogne.

Bajdenov pad je postao inspiracija i za veliki broj mimova, a uključili su se i poznati, poput Donalda Trampa mlađeg, sina bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, koji je ovaj pad nazvao „savršenom metaforom za trenutno stanje Amerike“.

„Dole Bajden“, napisao je drugi korisnik Tvitera.

Jedan korisnik Tvitera je nazvao Bajdena „Ekonomija“ dok se rušio na zemlju – što je očigledan osvrt na finansijske probleme koje su građani SAD iskusili pod Bajdenovom vođstvom. Drugi korisnik je postavio sliku Bajdena koji vozi dečiji bickl sa pomoćnim točkovima.

Jedan tvit je upredio Bajdenovo prevrtanje sa padom starije osobe u staroj reklami za Lajf-Alert, koju prati čuvena rečenica: „Upomoć, pao sam i ne mogu da ustanem“.

Jedan od mimova se osvrnuo na glasine koje Bajdena često prate u javnosti zbog pada – da je zaboravan, pa se aludiralo na to da je Bajden pao sa bicikla jer je zaboravio kako se isti vozi.

Drugi su objavili fotografiju na kojoj su prikazani ruski lider Vladimir Putin i bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev koji su jednom prilikom uslikani kako zajedno voze bicikle. Tu fotografiju prati objava: „Ne Bajden nije pao sa bickla – pao je dok je držao bickl“.

Na drugom mimu je prikazano kako Bajden vozi bicklu, a onda sam sebe sapliće stavivši štap u točak bicikle.

Na jednom od mimova je prikazano kako Bajden nakon pada navodno krivi Putina za ono što mu se dogodilo, dok u jednoj od šala prikazano da je Bajden pao sa bicikle jer je „video Putina kako jaše konja“ (čuvena Putinova slika sa jednog od odmora u Sibiru prim. aut).

Neko se našalio spojivši video Badenovog pada sa snimkom na kojem Donald Tramp udara golf lopticu. U toj montaži su aludirali na to da je navodno Trampova golf loptica doletela toliko daleko da je oborila Bajdena sa bicikle.

Nakon Bajdenovog pada oglasila se i Bela kuća, ističući da predsednik ne mora da poseti lekara.

 Kao što je predsednik rekao, noga mu se zakačila za pedalu dok je silazio i dobro je. Nije mu potrebna medicinska pomoć. Predsednik se raduje što će ostatak dana provesti sa svojom porodicom – rekao je zvaničnik Bele kuće.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji