Putin: "Krivicu za globalne posledice sankcija snosi Zapad"

Krivicu za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose zapadne zemlje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako je istakao, zapadne zemlje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta.

On je na sastanku o ekonomskim pitanjima istakao da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može da naiđe i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

 Krivica za ovo je u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta – naveo je ruski lider.

Dodao je da se zauzvrat Rusija, kako je rekao, samouvereno nosi sa spoljnim izazovima.

Takođe, prema rečima Putina, zapadne sankcije Rusiji nanose štetu ekonomijama zemalja koje ih uvode i izazivaju globalnu krizu.

 Ove sankcije u velikoj meri izazivaju globalnu krizu. Njihovi autori, vođeni kratkovidim naduvanim političkim ambicijama, rusofobijom, u većoj meri narušavaju sopstvene nacionalne interese, sopstvenu ekonomiju, dobrobit svojih građana – poručio je Putin.

Kako je ocenio, nastavak politike „opsesije sankcijama“ prema Rusiji dovešće do najkomplikovanijih i gotovo nepovratnih posledica po građane Evropske unije i najsiromašnijih zemalja sveta.

 Očigledno, zbog objektivnih ekonomskih zakona, nastavak opsesije sankcijama, ako mogu tako reći, neminovno će dovesti do teške, gotovo nepovratne posledice za Evropsku uniju, za njene građane i za najsiromašnije države –  istakao je Putin.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji