putin-rusija-je-spremna-da-obnovi-isporuku-gasa

Rusija se spremna da obnovi isporuke gasa preko Severnog toka 2, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na međunarodnom forumu Ruske energetske nedelje.

Vladimir Putin je dodao još da gas i dalje može da se snabdeva jednim preostalim netaknutim delom gasovoda Severni tok 2.

Rusija je spremna da započne takve isporuke. Lopta je u polju EU. Ako žele, mogu samo da otvore slavinu – rekao je on.

On je kritikovao sankcije EU na rusku naftu i rekao da one predstavljaju pretnju milijardama ljudi.

Velika curenja koja su iznenada izbila u gasovodima Severni tok koji vode od Rusije do Evrope bili su „čin međunarodnog terorizma“ koji je postavio „opasan presedan“.

Nema sumnje da je to bio akt međunarodnog terorizma, koji je imao za cilj da naruši energetsku bezbednost celog kontinenta. Računica iza toga bila je prilično cinična, da se blokiraju i unište jeftini energenti i liše milioni ljudi i industrijskih potrošača gasa, toplote, struje i drugih resursa – rekao je Putin.

„To pokazuje da je svaki deo kritične transportne energetske ili komunikacione infrastrukture sada u opasnosti – rekao je predsednik Rusija Vladimir Putin.

Putin dalje okrivljuje ukrajinske specijalne službe za, kako je rekao, „teroristički napad“ na Kerčki most koji povezuje Rusiju i Krim.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji