Raković - Gojko Perović hteo da ukloni ime SPC,

Raković je podsetio javnost da se u vreme litija Gojko Perović zalagao za promenu imena Srpska pravoslavna crkva i uklanjanje njenog srpskog identiteta u nazivu.

Povodom napada Gojka Perovića na istoričara Aleksandra Rakovića i beogradske medije, Raković je rekao za TV Hepi da Perović nije više mogao da kontroliše mržnju koja je pokuljala iz njega.

Raković je tim povodom kazao da je Perović u ove blage dane, umesto da svedoči Bogojavljenje, svedočio svoju mržnju.

Prema Rakoviću, Perovićevi pogledi najbliži su pogledima Miraša Dedeića, Bojana Bojovića, Matice crnogorske, Dukljanske akademije i tzv. CPC.

Pored toga, Raković je podsetio i na činjenicu da je Gojko Perović u Vijestima, takođe u vreme litija, pojmovno izjednačio „Crkvu u Crnoj Gori“ sa „sestrinskom crkvom“ Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, kako bi ukazao da eparhije u Crnoj Gori mogu biti autonomne u odnosu na Srpsku pravoslavnu crkvu, pa čak i autokefalne.

Pročitajte još:

Raković je kazao i da su Vijesti uzele Gojka Perovića za kolumnistu, ne da bi Perović menjao Vijesti, nego da bi Vijesti preko Perovića menjale Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

Stoga je Raković naglasio da Gojko Perović može da govori samo u ime tzv. crnogorske nacije, a ne u ime srpske nacije.

Raković je podvukao da, s obzirom na pokazanu mržnju, Perović kao da nikada nije držao Sveto pismo u rukama i kao da uopšte ne veruje u Boga.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/aloonline.me