Rogozin: Fon der Lajenova je "mudra briselska sova"

Generalni direktor državne korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin predložio je državama Evropske unije da kupe i popiju svu rusku votku kako Rusija ne bi mogla na njoj da zaradi.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da EU mora da kupuje naftu iz Rusije, jer će je u suprotnom preusmeriti na druga tržišta i predsednik Rusije Vladimir Putin će da „zaradi još više“.

Sledeći korak ove mudre briselske sove biće predlog da se popije sva ruska votka, kako predsednik Rusije Vladimir Putin ne bi mogao da zaradi na njoj još više – napisao je Rogozin na Telegramu.

„Moramo da kupujemo Putinovu naftu“

Podsetimo, ovu zanimljivu logiku kojom se vodi Evropa po pitanju kupovine ruske nafte, šefica Evropske komisije predstavila je u intervjuu za „Em-Es-En-Bi-Si“.

Da bismo spasli Evropu od Putina, moramo nastaviti da kupujemo rusku naftu. Jer ako ne uradimo, Putin će to prodati na drugom mestu i više profitirati od poskupljenja, pa bolje da kupimo rusku naftu, a ne da on profitira – navela je Fon Der Lajen u ovom intervjuu.

https://twitter.com/StarboyHK/status/1530420997135863811?s=20&t=yDOpXUVy2wxbsv-76Z30QA

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: Mediji