Poljska dobila naređenje iz Vašingtona:

Sjedinjene Američke Države zabranile su da Poljska šalje svoju vojsku u Ukrajinu. Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije, sugerisao je u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga.

Poljaci pod nacionalnom zastavom neće ići u Ukrajinu – poručio je Špak.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje. Međutim, ne i redovni vojnici poljske vojske.

Poljska je deo NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata. Svi to razumeju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske, objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovečanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobednika”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je prema ruskom vojnom ministarstvu oslobođenje Donbasa.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: Mediji