Rosu upala u KBC Kosovska Mitrovica da ponovo zastrašuje Srbe

Situacija se nije smirila ni od prošlog incidenta i tragedije nakon upada Rosu, tzv. kosovske policije na sever, a već su krenuli u nove akcije zastrašivanja i maltretiranja Srba.

Mediji su javili rano jutros da su pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije, Rosu, upali u KBC Kosovska Mitrovica.

To je za Kosovo onlajn potvrdio direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

Radio Kontakt plus, međutim, navodi da se akcije tzv. kosovske policije sprovode u bar tri mesta: Kosovskoj MItrovici, Zubinom potoku i u Zvečanu. Najmanje pet vozila tzv. kosovske policije je poslato u sever Mitrovice.

„U toku je policijska operacija u vezi sa poslednjim događajem u Banjskoj, za sada nema uhapšenih“, rekao je vršilac dužnosti komandira tzv. kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Eljšani je potvrdio da Rosu izvodi operacije u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Eulex je saopštio da je na zahtev tzv. kosovske policije i u skladu sa svojim mandatom za posmatranje, pratila aktivnosti policije tokom njenih operacija na severu KiM.

Pročitajte još:

Komandant KFOR-a je dao izjavu da za Kosovo ne postoji vojno rešenje već isključivo političko.

On je dodao da odluka o većem angažovanju KFOR-a na delu teritorije gde su većina Srbi, gde je i izbio skorašnji incident, može da se donese samo i isključivo uz koordinaciju sa NATO -om.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji