sad-satanisticki-hram-nudi-pomoc-zenama-kod-ritualnog-abortusa

Satanistički hram u Sjedinjenim Državama (TST) je započeo napore za prikupljanje sredstava za svoju onlajn „telezdravstvenu kliniku“ kako bi svojim članovima u Novom Meksiku pružila besplatne „religiozne“ usluge abortusa putem pošte.

Zdravstveni odsek grupe poznat kao TST Health će takođe obezbediti besplatne resurse, kada budu dostupni, i drugima izvan Novog Meksika. Pomoć pri putovanju će takođe biti obezbeđena kada je to moguće, navodi se na veb stranici ove grupe.

„Pacijenti plaćaju lekove u apoteci, ali medicinske i verske usluge su besplatne“ – navodi se na sajtu.

Abortus je legalan u državi Novi Meksiko u svim fazama trudnoće, osim u gradu Hobsu, gde je u novembru 2022. doneta lokalna uredba o sprečavanju rada klinika za abortus. Broj klinika za abortus u Novom Meksiku je opao tokom godina.

U celoj državi, samo tri od 33 okruga Novog Meksika imaju klinike koje pružaju abortuse: okrugi Bernalilo, Santa Fe i Donja Ana, prema Las Cruces Sun-News.

TST objašnjava da će njegova nova klinika za zdravlje obezbediti lekove za abortus „putem pošte za članove i za one koji žele da izvrše TST-ov ritualni abortus“.

„Satanistički hram, u ime svojih članova, protivi se mešanju vlade u pristup abortusu i osporava da zakoni koji ometaju našu veru u telesnu autonomiju i našu sposobnost da izvršimo naš verski ritual abortusa krše Prvi amandman i Zakon o vraćanju verske slobode“, TST je naveo u saopštenju na svojoj veb stranici.

TST je svoju internet stranicu za telezdravlje nazvao „Satanska klinika za abortus mame Samjuela Alita“, u očiglednom napadu na sudskog saradnika Vrhovnog suda Semjuela Alita.

Sa sedištem u Salemu, Masačusets, TST opisuje svoj satanski ritual abortusa kao „duhovno iskustvo osmišljeno da uliva samopouzdanje i samopoštovanje u skladu sa verskim uverenjima TST-a“.

Organizacija tvrdi da su oni koji praktikuju satanski ritual abortusa izuzeti od perioda čekanja, obaveznog savetovanja, prinudnog pregleda sonograma i materijala za čitanje kako se zahteva u mnogim državama.

TST tvrdi da je njegov „ritual abortusa“ kakav praktikuju njegovi članovi izuzet od postojećih propisa o abortusu na osnovu verske slobode.

TST kaže da su svi abortusi koje su izvršili njeni članovi verski akti satanizma i da su zaštićeni ovom presudom. Osnovan 2012. godine, TST tvrdi da ima više od 300.000 članova širom sveta.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji