Samit Evropske političke zajednice u toku - Učestvuje i Vučić

U glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU, Pragu, u toku je Samit Evropske političke zajednice. Učesnici samita se okupljaju.

Radi se o novom neformalnom formatu, koji je prvi put pomenuo predsednik Francuske Emanuel Makron, a koji će okupiti, između ostalih, i raniju članicu EU Veliku Britaniju, višedecenijskog kandidata za pristup Tursku, ali i novog kandidata Ukrajinu, te i kandidate i one koje nisu sa Zapadnog Balkana.

Cilj je da se zemlje, koje nisu članice, bolje vežu za EU.

Samitu prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sastanku, a on se na Instragramu zahvalio premijeru Češke Petru Fijali na dobrodošlici.

„Hvala ljubaznom domaćinu @petr.fiala1964 na srdačnom dočeku. Na Samitu ću govoriti o dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim i političkim dalekosežnim odlukama u narednom periodu, a Srbija će voditi svoju politiku u skladu sa voljom građana“, navedeno je na Instagram profilu „Buducnostsrbijeav“.

Vučić se, takođe, susreo sa premijerom Španije Pedrom Sančezom, koji je nedavno bio u poseti Srbiji.

Da li će Samit Evropske političke zajednice da posluži samo za zbližavanje ili će se potegnuti i neka druga pitanja i dvostruki aršini koje propagira EU kada su u pitanju sankcije, ostaje nam da vidimo…!? Ako je suditi po „JANAFU“ slabo ćemo se vezati za EU.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji