Sana Marin u akciji! Posle provoda - Nema kajanja

Nakon Borisa Džonsona, Evropa je iznedrila još jednog premijera koji je u centru pažnje zbog razuzdanog ponašanja.

Mlada premijerka Finske Sana Marin (36), privlači oči javnosti ne samo svojom funkcijom već i izgledom, a ovoga puta u akciji je snimljena tokom provoda. A narodska kaže, gde ima dima, ima i vatre.

Tako je Sana Marin snimljena u akciji provoda tokom izlaska. Žurka ležernijeg karaktera, ali bez elemenata nepristojnosti, nasekirali su mlađanu Sanu, koja je rekla da nije bilo droge na žurci.

Ona je negirala da je uzimala drogu nakon što su na internetu procurili video snimci provoda, u kojima se, kako se navodi, moglo čuti nekoliko njenih prijatelja kako razgovaraju o kokainu. Kontroverza je navela neke političare da pozovu mladu liderku da se testira na drogu.

Uznemirena sam što su ovi snimci postali javni. Radilo se o tome da sam bila u izlasku sa prijateljima. Zabava – čak iako je burnija – podrazumeva samo igranje i pevanje – rekla je Marin medijima u četvrtak ujutro.

Ona je negirala bilo kakva ilegalna dela, ali se požalila na kršenje njene privatnosti. Zabava je održana u privatnoj rezidenciji pre nekoliko nedelja, rekla je ona, i očekivala je da njeno vreme van dužnosti ostane poverljivo. Marin je potvrdila da je zabava te noći kasnije nastavljena u dva bara u Helsinkiju.

Snimak, koji je ranije ove nedelje kružio društvenim mrežama, prikazuje 36-godišnju finsku premijerku kako se dobro zabavlja sa nekoliko javnih ličnosti, uglavnom iz industrije zabave, ali i među poslanikom Ilmari Nurminen (31). Prema izveštajima u u lokalnoj štampi moglo se navodno čuti kako neki od učesnika žurke uzvikuju termin koji se može odnositi na kokain.

Jedan broj finskih političara izrazio je zabrinutost zbog mogućeg oštećenja imidža premijerke. Poslanik Miko Karna predložio je da Marin dobrovoljno uradi test na drogu i objavi rezultate samo da ne bi ostavila nimalo prostora za spekulacije. On je takođe rekao da je zabrinut za ugled kabineta premijera. Karnina politička partija je deo sadašnje vladajuće koalicije.

Nemam šta da krijem. Drogu nisam koristila, i zato nemam problem da se testiram – rekla je Sana Marin novinarima.

Marinina ljubav prema noćnom životu postala je problem prošle godine, kada je izašla sa suprugom, nekoliko sati nakon što je član njenog kabineta bio pozitivan na kovid-19. Postojala je konfuzija oko toga da li vakcinisane osobe poput nje treba da se samoizoluju nakon izlaganja. Kasnije se izvinila što nije proverila zdravstvene smernice sopstvene vlade.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Dnevni Puls