Moskva uzvraća udarac! Sankcije Londonu

Moskva je sopštila odluku koja stupa odmah na snagu. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uvelo je sankcije protiv 49 britanskih državljana, uključujući skoro 30 medijskih radnika.

 U vezi sa antiruskim akcijama britanske vlade da uvede lične sankcije vodećim novinarima naše zemlje i rukovodiocima kompanija u domaćem odbrambenom kompleksu, odlučeno je da se na rusku ‘stop listu’ uvrste šefovi i dopisnici velikog broja britanskih medija, kao i predstavnici komande oružanih snaga, vojno-industrijskog kompleksa i odbrambenog lobija Velike Britanije – navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Napominje se da su britanski novinari uključeni u spisak umešani u namerno širenje lažnih i jednostranih informacija o Rusiji i događajima u Ukrajini i Donbasu.

Svojim pristrasnim ocenama doprinose i raspirivanju rusofobije u britanskom društvu –  saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Spisak britanskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusku Federaciju objavljen je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Ovim potezom, Moskva je praktično izvratila Velikoj Britaniji recipročno.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji