Sastojak koji odmah tera komarce - Jeftin je i svi ga imamo

Nekada ne znamo kako da oteramo osadne komarce koji grabe svaku priliku da nam otežaju život tokom letnjih meseci.

Letnje večeri na otvorenom su zaista predivne, ali jedan od najvećih problema su uporni komarci koji nam ne daju mira pa nam vrlo lako mogu pokvariti uživanje u toplim letnjim noćima.

Mnogi će se složiti da je u pojedinim predelima večernje druženje na otvorenom gotovo pa i nemoguće, stoga mnogi traže spas u raznim proizvodima, poput spirala i sprejeva.

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji prirodan, jeftin i jednostavan način koji zaista deluje.

Radi se o – crnoj kafi.

Iako miris zapaljene crne kafe nije najprijatniji za ljude, on je izuzetno delotvoran kada je reč o teranju komaraca. Ovaj trik posebno dobro funkcioniše jer je crna kafa lako dostupna i jeftina, a postupak ne zahteva posebne veštine ili pripreme. Sve što vam treba je tanjir, malo mlevene crne kafe i upaljač ili šibice.

Nekoliko kašika crne kafe stavite na plitki tanjir ili na drugi nezapaljivi predmet, pa zapalite kafu. Ubrzo će kafa početi da izgara, a gusti dim oteraće komarce.

Preporuka je da stavite nekoliko tanjira s kafom oko stola na terasi, balkonu ili u dvorištu, a razliku ćete videti dosta brzo.

Iako izgaranje kafe stvara neprijatan miris, vredi isprobati ovaj trik, posebno ako se nalazite kraj močvarnog područja.

Pratite Portal Dnevni Puls na Viberu!

Dnevni Puls/superzena