Sergej Lavrov: Amerikanci imaju kolonijalni mentalitet

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio, da kada je nešto u interesu Sjedinjenih Država, onda im je sve dozvoljeno. Oni mogu u trenu da izbombarduju Jugoslaviju koja je 10.000 kilometara udaljena od njihove obale.

Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti, to je taj kolonijalni mentalitet kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti, iako je 10.000 kilometara udaljena od njihove obale, i u trenu su je izbombardovali“, kazao je Sergej Lavrov, prenosi Sputnjik.

On je podsetio da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS, proglasio genocidom nekoliko leševa koji su otkriveni u selu Račak, a kasnije se otkrilo da nisu bili u pitanju civili, već militanati koje su preobukli u civilnu odeću i razbacali.

„Na isti način je to bilo urađeno 23. aprila u Buči, kod Kijeva, to je ista šema i ona radi, nezavisno od toga da li nekoga ubeđuje ili ne. Oni nisu ni morali nikoga da ubeđuju, već su izbombardovali Jugoslaviju i formirali nezavisno Kosovo, kršeći sve principe OEBS. Samo su rekli – tako će biti“, kazao je Lavrov.

Posle referenduma na Krimu rekli su da samoproglašenost Kosova može, a samoproglašenost Krima ne. To se sve vidi golim okom i zbog toga niko i ne pocrveni od stida, zaključio je Lavrov.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

 

Izvor: Mediji