Sergej Lavrov: Nato ne može da odlučuje o sudbini Evrope

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, rekao je da je Moskva i dalje otvorena za dijalog sa Evropskom unijom, ali umesto tanga, zapadne zemlje same igraju brejkdens.

I dalje smo otvoreni za dijalog. Ali morate zajedno da igrate tango. Za sada naši zapadni partneri sami igraju brejkdens – rekao je Lavrov novinarima.

Svima je postalo jasno da NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Činjenica da oni ne mogu da odlučuju o sudbini Evrope već je svima postala jasna – rekao je Lavrov novinarima.

Ministar je dodao da ODKB danas deluje kao faktor ravnoteže za nelegitimne akcije NATO-a.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je da se ne spekuliše na temu smrtne kazne stranim plaćenicima u DNR i podsetio da su oni osuđeni po zakonodavstvu republike, pošto su tamo počinjeni njihovi zločini.

U ovom trenutku svi procesi koje ste pomenuli zasnivaju se na zakonodavstvu Donjecke Narodne Republike, jer su zločini o kojima je reč počinjeni na teritoriji DNR. Sve ostalo je već predmet spekulacija, ne bih ulazio u rad pravosudnog i sistema za sprovođenje zakona Donjecke Narodne Republike – rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara o situaciji sa plaćenicima.

Sergej Lavrov ne veruje da sankcije Kijeva protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih političara zahtevaju odgovor.

Ranije je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao ukaz o personalnim sankcijama Putinu, Lavrovu, ruskom ministru unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolcevu, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim ruskim zvaničnicima.

Mislim da ovo nije vredno bilo kakvog konkretnog koraka sa naše strane – bez obzira na to čime se dete zabavlja – rekao je Lavrov novinarima.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Novosti