Serija manevara beloruske vojske

Oružane snage Belorusije počele su seriju manevara kojima se uvežbava borbena gotovost vojske u uslovima prelaska iz mirnodopskog u ratno stanje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Glavni cilj vežbi je izvođenje čitavog niza kontinuiranih obuka koje uključuju sve kategorije vojske, vojnih jedinica i komandnih centara, koji treba da uvežbavaju koordinirane mere za prelazak iz mira u rat – saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije na Telegramu.

Ministarstvo odbrane je objasnilo da se ove mere preduzimaju u skladu sa planom obuke za 2021/2022. beloruskih oružanih snaga.

Obuka borbene gotovosti održava se nakon još jedne regrutne kampanje, u trenutku kada su regruti već savladali osnovne vojne veštine – navelo je Ministarstvo odbrane, navodi TASS.

„Moramo da pokažemo da niko ne sme da gura nos u naša posla“

U Belorusiji je moguće formiranje Narodne milicije, što će biti rešeno na zakonodavnom nivou, rekao je šef Ministarstva odbrane te zemlje Viktor Hrenjin.

Na jučerašnjem sastanku glavnokomandujućima je dat zadatak da stvore narodnu miliciju u našoj zemlji. Vidimo da je to neophodno. Najvažnije je da mi za to imamo i ljude i oružje – rekao je Hrenjin tokom skupa „Vojna bezbednost i odbrana države“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Mediji