sigurne-i-efikasne-1-od-4-zene-ima-problema-sa-menstrualnim-ciklusom

Nova naučna studija otkriva da skoro 1 od 4 žene ima problema sa menstrualnim ciklusom nakon uzimanja mRNA vakcine protiv kovida, koje se reklamiraju kao „potpuno“ sigurne i efikasne.

Još 2021. godine pojavili su se izveštaji o dokazima da hiljade žena prijavljuju promene ima problema u svom menstrualnim ciklusom nakon primanja mRNA vakcine protiv kovida.

Od tog vremena ređale su se studije i sve one su povezivale mRNA vakcinu protiv kovida sa menstrualnim poremećajima.

Sada sa novom studijom iz Saudijske Arabije, koja je otkrila da je skoro jedna četvrtina žena iskusila menstrualne probleme nakon primanja vakcine protiv kovida, dokazi ne manjkaju.

Nova studija se bazira na dokazima koji su praćeni više od 3 meseca, a nove informacije povezuju mRNA vakcinu sa zapanjujućim stopama srčanog udara i krvnih ugrušaka u plućima.

Nova studija zasnovana na istraživanju iz Saudijske Arabije objasnila je kako su žene starosti 18-45 godina imale abnormalne menstrualne cikluse više od 3 meseca nakon vakcinacije. Zanimljivo je da je ovo treća velika studija koja je otkrila identičan sigurnosni signal.

Međutim, mediji su nastavili da umanjuju ono što su mnoge žene imale anegdotski potvrđenu promenu telesne hemije nakon vakcinacije.

Zatim, složili su se naučnici, više nije bilo pitanja, mRNA vakcine su povezane sa visokim stopama srčanih problema i krvnim ugrušcima u plućima. Konkretno, u novoj studiji dokazi su u velikoj meri ukazali na mRNA vakcine protiv kovida jer su imale mnogo lošiji bezbednosni profil od vakcina protiv gripa.

Menstrualne promene su se nastavile posle 2 doze kovid vakcine u 43%

  • Uticalo je na 65,2% žena između 18-22 godine
  • Uticalo je na 65,4% žena između 38-45 goduna
  • Najveća stopa simptoma primećena je kod primanja vakcine protiv kovida proizvođača Moderna
  • Simptomi ≥3 meseca u 27,1%
  • Simptomi su uključivali stalni menstrualni bol (22,9%) i pojačano menstrualno krvarenje (14,3%)
  • Sve žene su imale dokumentovane normalne menstrualne cikluse na početku najmanje 3 meseca pre uključivanja

Naučnici su se složili da je vakcinacija kompanije Fajzer povezana sa 41% povećanja stope srčanog udara i 48% povećanja stope plućne embolije

Nova studija Vonga i saradnika otkrila je da je vakcinacija Fajzer mRNA povezana sa 41% i 48% povećanjem AMI (srčani udar) i PE (krvni ugrušak u plućima) kod štićenika staračkih domova, odnosno VS pozadinske stope vakcinisanih protiv gripa stanovništvo (RR=1,41, RR=1,48).

Treba napomenuti da se nakon prilagođavanja, diseminovana intravaskularna koagulacija i imunološka trombocitopenija više nisu smatrali statistički značajnim nalazom.

Takođe do sada je zabeleženo 10 puta više slučajeva „iznenadne smrti“ nakon uvođenja vakcine – slučajnost?!

3 meseca u 2021. godini, bilo je skoro ~10 puta više od normalnih registrovanih smrtnih slučajeva kod za iznenadnu smrt , i ~4 puta više od uobičajenih registrovanih smrtnih slučajeva zbog nejasnog/neodređenog uzroka smrti.

mRNA vakcine su i dalje „sigurne i efikasne“, zar ne?!

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji