Sirijski predsednik o Rusiji: Borba protiv istog neprijatelja

Sirijski predsednik Bašar el Asad danas je izjavio da Rusija i Sirija imaju istog neprijatelja. Njihov neprijatelj kontroliše teroriste i neonaciste.

To znači da se Rusija i Sirija bore protiv istog neprijatelja, jer i jedne i druge teroriste i neonaciste kontroliše ista država – SAD – rekao je sirijski lider.

On je na sastanku sa zamenikom predsednika Državne dume Dmitrijem Sablinom i delegacijom Donjecke Narodne Republike, istakao da se glavna i najveća bitka vodi protiv politike hegemonije koju sprovodi Zapad.

Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR.

Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR od drugih zemalja, posebno od Sirije, koja je nama prijateljska, rekao je Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

Pozdravićemo priznanje LNR i DNR od drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirijske Arapske Republike – rekao je Peskov novinarima.

Sirijski predsednik je dodao i da Zapad sebe smatra centrom i nastoji da vlada svetom u skladu sa svojim interesima.

On je pozvao „zemlje koje brane svoj suverenitet da grade snažne odnose kako bi se međusobno pomogle u jačanju sopstvenih pozicija i ostvarivanju interesa svojih naroda“.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji