slovacka-napad-koji-je-odneo-dva-zivota-ispred-lgbt-bara

Slovačka bi posle napada ispred poznatog LGBT bara u glavnom gradu ove zemlje Bratislavi, u kom su dve osobe izgubile život mogla da ga klasifikuje kao teroristički čin, izjavio je sinoć visoki zvaničnik tužilaštva. 

Istražitelji sumnjaju da je u pitanju mogući zločin iz mržnje, koji je izazvao gnev političara i grupa za ljudska prava, a hiljade ljudi okupilo se danas u centru Bratislave da pokažu solidarnost sa LGBT zajednicom, prenosi Rojters.

Kako se navodi, mnogi su mahali zastavama duginih boja koje simbolizuju pokret za prava homoseksualaca ili nosili transparente poput „Stop nasilju!“.

Dodaje se da je policija osumnjičenog ubicu pronašla mrtvog u četvrtak ujutro, nakon što je u sredu uveče pucao u svoje žrtve ispred bara Teplaren u centru grada.

Policija je saopštila da sumnja da se ubica potom ubio, a danas su policijski i pravosudni zvaničnici naveli da dosadašnja istraga nije pokazala nikakve naznake da je ubica poznavao svoje žrtve.

Ističe se da je osumnjičeni ubica 19-godišnji Juraj K. koristio pištolj sa laserskim nišanom, koji je registrovan na rođaka.

Slovačka policija je danas identifikovala ubijene ispred LGBT bara u Bratislavi kao 23-godišnjeg Matusa H. i 26-godišnjeg Jurja V., dok je treća osoba, Radoslava T. (28 godina), ranjena je u nogu.

Premijer Eduard Heger nazvao je ubicu „radikalizovanim tinejdžerom“, dok je predsednica Zuzana Čaputova u objavi na Fejsbuku rekla da je pucnjava zločin iz mržnje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji