Špijuni koji su upali u fabriku oružja Sloboda nalaze se na ispitivanju zbog sumnje da se radi o agentima

Pripadnici čačanske policije priveli su dvojicu poljskih državljana jer su neovlašćeno pristupili fabrici oružja „Sloboda“.

Povodom ovog hapšenja oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik je otkrio u nedelju detalje o hapšenju dvojice poljskih državljana.

Da li su slikari i fotografi kao što kažu?! Pa ne znam baš kakva je to umetnička slika, unutrašnjost fabrike „Sloboda“ i pristupni putevi, ali možda ljudi i jesu fotografi – videćemo. Sad ih pita služba, na ispitivanju su. Interesantna je to priča o slikarima, i to baš u fabrici „Sloboda“, koja proizvodi punjenje, mine i granate, što se sada troši u enormnim količinama.

Poljske državljane J. L. (26) i K. J. (42) pripadnici čačanske policije priveli su u subotu. Njih dvojica su, kako su „Novosti“ već pisale, snimali prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, jednu od najvažnijih u lancu domaće namenske industrije. Pa se s tim u vezi osnovano sumnja da je reč o špijunima.

Kada su ih oko 12.35 uočili pripadnici službe obezbeđenja fabrike i krenuli da im prilaze, počeli su da beže, ali su sustignuti i zadržani u prostorijama „Slobode“ do dolaska policije – navodi izvor. U mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji „Sloboda“. Takođe pronađene su i dve fotografije unutrašnjosti vojnog objekta.

Poljski dvojac se branio „da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je reč o vojnoj fabrici“. U Čačak su, inače, stigli 8. maja kako bi navodno „vršili obuku radnika na mašinama u jednoj kompaniji u Preljini, a bili su smešteni u poznatom čačanskom hotelu.

Nakon isteka zadržavanja do 48 časova oni će, kako se očekuje, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Čačku.

Specijalni rat

Ukoliko se utvrdi da je reč o poljskim agentima, to bi bio nastavak specijalnog rata, koji pojedini krugovi u Varšavi vode protiv naše zemlje. Srpske obaveštajne službe su utvrdile da su iz ove države stizali mejlovi, u kojima je navođeno da se u avionima „Er Srbije“ na letovima za Moskvu nalaze podmetnute bombe.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Novosti