Stručnjak navodi tri razloga zbog kojih žene varaju

Činjenica je da i muškarci i žene varaju, ali postoje tri razloga zbog kojih to žene čine.

U nedavnom intervjuu za Your Tango, savetnik za odnose, predavač i autor Džon Grej govorio je o temi žena koje varaju svoje muževe, iako ih vole i objasnio zašto do toga dolazi. Naveo je tri razloga.

1. Ona oseća da nije prioritet svom mužu

Žena oseća da nije važna za svog partnera. Da retko ili nikad ne razmišlja o njoj. Tada upoznaje čoveka koji joj posvećuje pažnju. Na odluku žene da vara, kaže Grej, utiče nivo estrogena. Kada su njeni nivoi estrogena visoki, ona je srećnija i manje je pod stresom. Kada joj neko drugi osim muža posveti pažnju, ona oseća da je nekome važna i odlučuje da vara.

2. Oseća da njen partner ne uživa u njenom društvu

Ženi se čini da je muž ne voli i da ne voli da provodi vreme sa njom, ni u spavaćoj sobi ni van nje. Onda naiđe neko kome je zanimljiva ili joj se dopadaju neki njeni drugi kvaliteti, pa joj postaje očigledno da se oseća željenom na način na koji se odavno nije osećala od svog muža, tvrdi Džon.

Žene pobuđuju telesni osećaji, dok su, s druge strane, muškarci više uzbuđeni vizuelnim nadražajima. Kada su u pitanju neintimni aspekti, žena voli da joj kažu koliko je duhovita ili pametna, pa to može dovesti do razvoja osećanja u njoj i privući je osobi koja joj daje ove komplimente.

Pročitajte još:

3. Ona veoma dobro poznaje svog partnera na intiman način, ali njen partner nju ne poznaje

Žena ima malo smislenih razgovora sa svojim partnerom i oseća se emocionalno nepovezano, a onda naiđe muškarac koga zanima sve u vezi nje, vode duboke i smislene razgovore i jedna stvar lako može dovesti do druge. Osećaj duboke povezanosti mogao bi da je stimuliše.

Istraživanja pokazuju da će žene koje se duboko povežu, bilo sa drugom ženom ili muškarcem, povećati nivo estrogena. Ako počne da se oseća blisko, njen estrogen će porasti i može dovesti do novih osećanja.

Tri razloga koja navodi Džon nisu samo psihološki već i hormonalni fenomen.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Krstarica