svetski-ekonomski-forum-objavio-temu-sastanka-davos-2023

Tačke dnevnog reda SEF-a(Svetski ekonomski forum) uključuju energetsku/prehrambenu krizu, inflaciju, inovacije u privatnom sektoru, „društvene ranjivosti“ i geopolitičke rizike „multipolarnog sveta“.

Svetski ekonomski forum (SEF) objavio je glavne teme za svoj predstojeći sastanak u Davosu 2023.

Konferencija u Davosu je godišnji sastanak SEF-a samo po pozivu u Švajcarskoj koji okuplja elitu vlade i korporativne moći da koordinišu globalističke inicijative širom sveta bez demokratskog nadzora.

Glavna tačka dnevnog reda 53. sastanak SEF-a u Davosu 2023. koji će se održati od 16. do 20. januara zove se „Saradnja u fragmentiranom svetu“, navodeći kao faktore sukob u Ukrajini, posledice kovida, rastuće cene energije i hrane i ogromnu inflaciju, gurajući svet ka „neizvesnosti i krhkosti“.

Današnji svet je na kritičnoj prekretnici. Dvostruki pokretači pandemije kovid i rata u Ukrajini uzdrmali su ionako krhki globalni sistem. Ekonomski rast u najvećim svetskim ekonomijama je u zastoju, dok se kreće u suprotnosti sa rastućim cenama hrane i energije. Po prvi put od 1970-ih, svet se suočava sa nesigurnom neravnotežom sa rastom i inflacijom koji se kreću u suprotnim smerovima. Ovo se dešava uporedo sa povećanom geo-ekonomskom fragmentacijom, ranjivosti finansijskog sektora, uključujući povećane cene imovine i visoke nivoe duga, i klimatsku krizu koja izmiče kontroli, što bi moglo da poveća svako usporavanje rasta, posebno na tržištima u razvoju. Ukoliko se ne pozabave ovim sistemskim i međusobno povezanim rizicima, obećanje „decenije akcije“ može postati decenija neizvesnosti i krhkosti.

SEF tvrdi da se ovi problemi mogu rešiti centralizovanim globalnim sistemom kontrole, „posebno u kontekstu meta trendova Četvrte industrijske revolucije i klimatskih promena“.

SEF navodi 5 tema koje će biti obrađene na samitu u Davosu: energetska/prehrambena kriza, inflacija, inovacije u privatnom sektoru, „društvene ranjivosti“ i geopolitički rizici „multipolarnog sveta“.

1. Rešavanje trenutne energetske i prehrambene krize u kontekstu novog sistema za energiju, klimu i prirodu

U prevodu: Jedite bube, koristite manje energije u ime klimatskih promena

2. Rešavanje trenutne visoke inflacije, niskog rasta, visokog duga privrede u kontekstu novog sistema za investicije, trgovinu i infrastrukturu

U prevodu: Putin i koivd, a ne beskonačno štampanje novca, biće okrivljeni za vrtoglavu globalnu inflaciju

3. Rešavanje trenutnih prepreka u industriji u kontekstu novog sistema za iskorištavanje graničnih tehnologija za inovacije i otpornost privatnog sektora

U prevodu: Udvostručite ESG (Environmental Social Governance) kao neophodnu žrtvu za borbu protiv klimatskih promena u suočenju sa kolapsom korporativnih ESG politika socijalnog kredita

4. Rešavanje trenutnih društvenih ranjivosti u kontekstu novog sistema za rad, veštine i negu

U prevodu: Lični suverenitet mora biti ustupljen sistemu globalne vlade putem pasoša vakcina i digitalnih valuta Centralne banke

5. Rešavanje aktuelnih geopolitičkih rizika u kontekstu novog sistema za dijalog i saradnju u multipolarnom svetu

U prevod: Nećete imati ništa i bićete srećni

SEF kaže da će sastanak „sadržati obraćanja ključnih šefova država i vlada, kao i razna geoekonomska i geopolitička razmatranja“.

Konkretno, pozivi su poslani za 2.500 lidera iz vlade, biznisa i civilnog društva, uključujući izvršne direktore i predsednike 1.000 partnerskih kompanija globalističkog tela, javne ličnosti iz zemalja G7 i G20, „lidere najistaknutijih civilnog društva, radnika, medijskih organizacija kao i vrhunski mislioci i akademici“, i Forum mladih globalnih lidera osnivača Klausa Švaba.

Upravni odbor SEF-a uključuje ko je ko od vrhunske globalne elite kao što su generalni direktor BlackRock-a Lari Fink, direktorka MMF-a Kristalina Georgieva, direktorica CERN-a Fabiola Đianoti, bivši potpredsednik SAD-a Al Gore, predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard, predsednik MIT-a L. Rafael Reif, Izvršni direktor Nestlea Mark Šnajder, potpredsednica kanadske vlade Kristia Frilend i direktor Svetske trgovinske organizacije Ngozi Okonjo-Ivela.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji