SZO ponovo otvara pregovore o globalnom „sporazumu o pandemiji“

SZO (Svetska zdravstvena organizacija) ponovo je pozvala na pregovore o uspostavljanju „Sporazuma o pandemiji“, sporazuma o „jačanju prevencije, spremnosti i odgovora na pandemiju“ i razvoju jedinstvenog svetskog zdravstvenog sistema.

Države članice okupile su se u Ženevi u Švajcarskoj po drugi put u ponedeljak da pregovaraju o sporazumu i završiće sastanak 22. jula.

Države članice SZO zadužile su Međuvladino pregovaračko telo da završi nacrt Ugovora o pandemiji do avgusta 2022.

Nakon odobrenja, generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus i bilo koji od njegovih naslednika imali bi neograničena ovlašćenja da sprovode propise SZO.

SZO je ponovo pozvala na pregovore o sporazumu da bi obezbedio „okvir za međunarodnu saradnju i solidarnost“ i bavio se pitanjima kao što su sistemi nadzora i reagovanje na epidemije, rekao je Gebrejesus najavljujući sve na martovskoj konferenciji za novinare.

Svet ne može da priušti da čeka dok se pandemija ne završi da bi počeo da planira sledeću.

SZO je održala svoj prvi sastanak na kojem je pregovarala o svom nacrtu sporazuma o pandemiji u decembru 2021.

Dana 30. marta 2021. godine, 25 svetskih lidera objavilo je „hitno pozivanje na međunarodni sporazum o pandemiji“, navodeći da je takav sporazum potreban za orkestriranje jedinstvenog globalizovanog odgovora na pandemije, navodi se na veb stranici SZO.

Dok SZO iskorišćava pandemiju kovida za zaveru da trajno preuzme moć međunarodnog medicinskog suvereniteta, Juval Noa Harari, glavni savetnik osnivača Svetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba, izjavio je da će globalističke elite manipulisati „krizom“ kako bi uspostavile svetsku vladu.

„Katastrofa otvara vrata“ za sveobuhvatne transformacije koje ljudi inače nikada ne bi prihvatili, rekao je Harari.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji