Tramp: Neka Putin uzme deo Ukrajine

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp je dugo insistirao na tome da se rat u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on i dalje predsednik, idući toliko daleko da okrivljuje „nameštene izbore“ na ničim izazvanu invaziju Rusije, dok tvrdi da ima čarobne reči da „odmah zaustavi“ borbe.

Donald Tramp kaže da bi Putin trebao da uzme delove Ukrajine sa ruskim govornim područjem, čime bi se sukob izbegao.

Tokom radio intervjua sa voditeljem Foks Njuza Šonom Henitijem u ponedeljak, bivši predsednik koji je dva puta smenjen, konačno je otkrio kako bi on lično sprečio rat.

Prema Trampovim rečima, sve što je trebalo da uradi jeste da dozvoli Rusiji da „preuzme” delove Ukrajine.

Rekavši da Rusija ide na „celu enčiladu“ (ceo plen) sa Džoom Bajdenom kao predsednikom, Tramp je dodao da Rusija „ništa nije preuzela“ dok je on bio u Beloj kući jer je ruski predsednik Vladimir Putin „shvatio“ da „nikada to ne bi uradio“.

Bivši predsednik je tada dodao: „To je čak i bez pregovora o dogovoru. Mogao sam da pregovaram. U najgorem slučaju, mogao sam da se dogovorim da nešto preuzmem, postoje određene oblasti koje su oblasti ruskog govornog područja, iskreno, ali ste mogli da postignete dogovor. Ovde Tramp sugeriše da bi Putin trebao da uzme delove Ukrajine koji su pod ruskim govornim područjem, čime bi se postigao mir.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti