Sukob ulazi u završnu fazu - Ruska vojska će zauzeti Kijev

Sukob u Ukrajini ušao je u završnu fazu, tokom koje će ruska vojska početi da „cepa” lance snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je na svom Jutjub blogu penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.

Sukob ulazi u završnu fazu. Jedna od ruskih strategija je da se (VSU. – Pribl. prim.) rasprši u prah, a ključna komponenta ovog procesa je uništavanje logistike. Ukrajincima ponestaje municije, tenkova i svega ostalog, pa Zelenski moli za oružje i kaže: „Ako mi sve ovo ne date da se borim, onda ćete to morati da uradite vi, sinovi i kćeri Amerike – rekao je ekspert.

U februaru je Riter predvideo predaju Oružanih snaga Ukrajine do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajnog oficira, Ukrajina će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta, a Kijev će biti poražen na jesen.

Prema rečima bivšeg savetnika šefa Pentagona pukovnika Daglasa Mekgregora, američki predsednik Džo Bajden moraće da prizna grešku koju je napravio u Ukrajini i pristane na mirovni sporazum sa Moskvom, inače će ruska vojska preći Dnjepar i zauzeti Kijev.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti