Trudnice u zemlji Kim Džong Una su primorane da se porađaju u skladištima i hotelima

Trudnice u Severnoj Koreji za koje se sumnja da su zaražene, prinuđene su na karantin bez ikakvog odgovarajućeg lečenja i nege u improvizovanim ustanovama.

Ovakav tretman porodilja doveo je do velikog broja mrtvorođenih beba, prenela je Radio Free Asia pozivajući se na dva anonimna stanovnika ove zemlje.

Jezive pretnje po svet! Šojgu tvrdi da postoji opasnost da Ukrajina razvije nuklearno oružje

Jedina medicinska nega u karantinu u provinciji Južni Pjongan su dva leka protiv bolova dnevno, isti lek koji se daje svim pacijentima sa navodnim kovidom u Severnoj Koreji, rekli su anonimni izvori za RFA.

Vlasti Severne Koreje smestile su mnoge trudnice u skladišta, zadruge, fabrike ili hotele koji su na brzinu pretvoreni u karantinske centre, izvestio je medij koji finansira američka vlada.

Jedan izvor u gradu Anju rekao je za RFA da je znala za dva mrtvorođena deteta u hotelu u kojem je bilo 200 stanovnika, uključujući jedan slučaj kada je lekar pomogao da se dete porodi.

Prema izvoru, vlasti nisu pružile dalju negu ili lečenje majkama, čak i ako imaju visoku temperaturu ili pokazuju znake postporođajne depresije.

Porodice su ogorčene što službenici za karantin, koji kažu da mogu pustiti ožalošćene majke da izađu napolje samo ako se oporave od simptoma kovida – rekao je anonimni izvor RFA.

 

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Insider