Tržište kriptovaluta nastavlja strmoglavi pad

Tržište kriptovaluta i jutros je u opasno crvenom. Vrednost bitkoina danas iznosi 21.001 dolara, što je pad za skoro 8 odsto u odnosu na juče. Ostale kriptovalute takođe su u minusu.

Poslednjih dana tržište kriptovaluta doživelo je šok. Sa njega je zbrisano oko 300 milijardi dolara. Bitkoin je danas ponovo zaronio na nivo od 21.000 dolara što je pad od čak 70 odsto za poslednjih osam meseci. Panična rasprodaja na kripto tržištu bacila je juče bitkoin u minus od čak 14 odsto, a danas za dodatnih osam procenata.

Osam odsto vrednosti izgubila je i druga najpopularnija kriptovaluta Eterium, a dobra vest je da su se akcije tehnoloških kompanija počele oporavljati. Jutros su deonice Majkrosofta, Apple i Tesle u plusu.

Cena nafte na londonskom tržištu jutros je 121 dolara, juče je išla i do 124. Pre skoro mesec dana barel je bio na nivou od oko 110 dolara i manje. Cene nafte su ubrzale rast tokom prošle nedelje pošto investitori procenjuju izglede ponude i potražnje usled zahuktavanja američke letnje sezone vožnji i izlaska Kine iz kovid lokdauna.

Cena pšenice i kukuruza

Cena pšenice od jutros je u minusu. Cena pšenice iznosi 1.050 dolara po toni, što je pad za skoro 2 odsto u odnosu na juče. Cena kukuruza iznosi 768 dolara.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji