Ukrajinska raketa pogodila centar grada u Rusiji

Ruska vojska osuđuje incident u Taganrogu kao „teroristički napad“ na civile

Rusko Ministarstvo odbrane priznalo je da je u petak ukrajinska raketa pogodila jugozapadni lučki grad Taganrog, nazivajući incident „terorističkim napadom” Ukrajine.

Centar grada je u petak pogodila ukrajinska raketa i tom prilikom čula se velika eksplozija, a povređeno je najmanje 15 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Ukrajinske snage su koristile projektil prenamene iz sovjetskog protivvazdušnog sistema S-200 da gađaju grad, saopštila je vojska. Ruske snage su „presrele“ raketu, ali su fragmenti na kraju pali na grad, dodaje se.

„Kao rezultat terorističkog akta kijevskog režima, oštećeno je nekoliko zgrada, a ima i žrtava među civilima“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Snimci sa lica mesta, koji kruže internetom, pokazuju da je projektil ostavio veliki krater u zemlji, sa nekoliko zgrada i vozila oštećenih eksplozijom.

Projektil je sadržao sferične komade gelera, zaštitni znak protivvazdušne municije S-200, a na jednom snimku se vidi nekoliko čeličnih kugli koje su svedoci pronašli na licu mesta.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji