Vladimir Putin: Naručioci, autori i izvršioci napada na Krimski most su specijalne službe Ukrajine

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su naručioci, autori i izvršioci napada na Krimski most specijalne službe Ukrajine.

On je incident nazvao i terorističkim napadom.

Kao što ste upravo izvestili, nema sumnje. To je teroristički akt usmeren na uništavanje važne civilne infrastrukture Ruske Federacije – rekao je Putin na sastanku sa direktorom ruskog Istražnog komiteta Aleksandrom Bastrikinom.

Prema rečima Bastrikina, istražitelji i pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) uspeli su da identifikuju osumnjičene umešane u teroristički napad na Krimski most.

Već smo utvrdili rutu kamiona na kome je došlo do eksplozije. To su Bugarska, Gruzija, Jermenija, Severna Osetija, Krasnodar… Identifikovani su prevoznici. Uz pomoć agenata FSB uspeli smo da identifikujemo osumnjičene među onima koji su mogli da pripreme teroristički napad – precizirao je Bastrikin.

Podsećamo, snažna eksplozija kamiona ozbiljno je oštetila drumski i železnički most ka Krimu u subotu. Lider poluostrva produžio je važenje žutog nivoa terorističke opasnosti.

Istražni komitet je saopštio da su u eksploziji kamiona poginule tri osobe. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva dela kolovoza na mostu, a saobraćaj na mostu je bio privremeno obustavljen.

Putin je napad nas Krimski most od strane ukrajinske službe nazvao terorističkim činom.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Novosti