Vojni konvoj koji je prošao kroz Hrvatsku ušao u – Srbiju

Iako su neki mediji u regionu danas objavili da je veliki vojni konvoj iz Hrvatske ušao u BiH, Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske je obavestilo javnost o čemu se tačno radi. Navodi se da je konvoj ušao u Srbiju i da se radi o tranzitima kroz Hrvatsku regulisanim Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO-u.

Prema pisanju RTL-a juče je kroz Osijek prošao teretni voz koji je prevozio celi konvoj vojne opreme. Na njemu su se našli vojni džipovi dok je u drugom delu voza tehnika bila pokrivena ceradom pa nije moguće reći o čemu se radi.

Zbog trenutne situacije u Ukrajini, građani Hrvatske su bili prilično uznemireni prizorom.

Na graničnom prelazu Beli Manastir u Republiku Hrvatsku juče je ušla železnička kompozicija s opremom Oružanih snaga Velike Britanije. Teritoriju Republike Hrvatske napustili su na GP Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritoriju Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske – objasnili su.

GP Tovarnik je granični prelaz Hrvatske i Srbije, što znači da vojni konvoj iz Hrvatske nije ušao u Bosnu i Hercegovinu već u Srbiju.

Iz hrvatskog Ministarstva odbrane su naveli da se radi o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulisani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO-u.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji