Vojnoj vežbi Vihor 2024 prisustvovali su Mandić i Knežević

Prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva, „Vihor 2024“ jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih vežbi koje izvodi Vojska Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojska Srbije održala je združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Vihor 2024“ na Privremenom poligonu „Pešter“, a vežbi su prisustvovali i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, preneo je RTS.

Vežbi je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, i komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš bio je na Danu visokih zvanica na vežbi „Vihor 2024“.

Prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije: Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Ivica Dačić, Nikola Selaković, Goran Vesić, Slavica Đukić Dejanović, Tomislav Momirović, Tomislav Žigmanov, Darija Kisić, Milan Krkobabić, Danica Grujičić, Đorđe Milićević, Mihailo Jovanović, Zoran Gajić i Novica Tončev.

Pročitajte još:

Takođe, prisustvovali su i predsednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, te srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Vežba se izvodi na osnovu direktive predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, s ciljem daljeg unapređenja obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica Vojske Srbije za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbenih operacija, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/vijesti.me