Vučić iz Njujorka: Mi smo mali, Zelenski je zvezda! Živela Srbija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras iz Njujorka da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski „velika zvezda“ bez obzira da li se nekom to sviđa ili ne.

Na pitanje novinara o njegovom jučerašnjem govoru u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i utiscima kojima je ostavio, ali i tome da je zvaničnom Jutjub kanalu njegov govor bio gledaniji od Zelenskog, Vučić je rekao da ukrajinskog predsednika „ima svuda“.

„Da, moj govor je na tom kanalu bio duplo gledaniji, ali to ne znači mnogo. On je velika zvezda, mi smo mali. Može da vam se sviđa ili ne, zaista je velika zvezda i predsednik je mnogo veće zemlje nego što je naša zemlja“, rekao je Vučić iz Njujorka.

Upitan o „podsmehu prevodioca na kraju njegovog govora u UN“, Vučić je naveo da se „prevodioc osmehnuo, ali da su se neki protivnici podsmehivali nakon njegovog ‘Živela Srbija’“.

„Oni imaju ‘Slava Ukrajini’, ali ‘Živela Srbija’ je nekoga srmaota… Podsmehivali su se neki (politički ) protivnici, oni se stide što su iz Sbrije, a ja se ne stidim, ako predsednik Zelenski može da kaže ‘Slava Ukrajini’, a što mene da bude sramota da kažem ‘Živela Srbija’, šta je problem“, upitao je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Dnevni Puls/Mediji