Vukanovi roditelji u suzama snimili poruku - Život ove bebe zavisi od nas!

Vukanovi roditelji, Ivana i Miloš Stojiljković snimili su veoma potresan video u kojem otvoreno govore o tugi koja ih je zadesila.

Plašim se da moje dete neće imati normalno detinjstvo i da neće moći normalno da živi, govori Miloš Stojiljković, tata preslatkog malog Vukana koji boluje od SMA.

Bebi Vukanu hitno je potreban najskuplji lek na svetu – zolgensma a vreme curi i mališan je sve bliži kritičnom trenutku.

On želi da uradi neki pokret, ali ne može. Mogu misliti šta mu je u glavi kad se stisne iz sve snage, ali snage nema – priča plačući mama Ivana i dodaje:

Sama činjenica da ne možete da pomognete svom detetu… Nema goreg osećaja. Ništa ne može nikome gore da se desi – kaže majka kroz suze.

Tata Miloš na kraju poručuje da traže tračak nade da dete što pre izvuku iz toga.

Vukan Stojiljković je još jedna beba kojoj je potreban najskuplji lek na svetu. On boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA).

Vukanovi roditelji Ivana i Miloš Stojiljković kažu da mu je SMA dijagnostifikovana kada je imao šest meseci, a prve znake bolesti su primetili kada je imao tri meseca.

Tada smo ga prvi put odveli kod fizijatra gde smo dobili dijagnozu hipotonije, otpočela je ta fizikalna terapija koja nije dala velike rezultate i nekako majčinski instinkt je mene terao da idemo dalje sa analizama, i nastavili smo, došli smo do Niša, tamo smo čekali dosta ne pregled pošto je samo jedan jedini dečiji neurolog, i odmah nas je uputila za Beograd, jer je rekla da sumnja na SMA – objašnjava Vukanova majka.

U Tiršovoj su, kako dodaje, bukvalno s vrata, kad su videli Vukana, prepoznali simptome, a rezultati analiza su dve nedelje kasnije potvrdili dijagnozu.

Vukanu možete da pomognete na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 

Izvor: Mediji