Vulin nokautirao Klička - objasnio mu kako stoje stvari u Međunarodnom pravu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na navode gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička da se „Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“.

Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja. Ako Kličko tvrdi da su Šiptari bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu, takođe, okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora.

Ono što Kličko priznaje Šiptarima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini. Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo. Šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije  Aleksandar Vulin. Vulin je to izjavio reagujući na navode bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Novosti