Zbog kučića Lejdi Gage napadač dobio 21 godinu

Šetač kučića Lejdi Gage bio je upucan tokom krađe njena dva francuska buldoga u Holivudu prošle godine, a napadač se izjasnio krivim i nakon suđenja je osuđen na 21 godinu zatvora.

Kao deo izjašnjavanja o neosporavanju, pravnog ekvivalenta o krivici u Kaliforniji, Džejms Hauard Džekson je na sudu priznao da je naneo tešku telesnu povredu čoveku koga je upucao u grudi, Rajanu Fišeru, koji je preživeo napad.

Sporazum o priznanju krivice smatra gospodina Džeksona odgovornim za izvršenje hladnokrvnog, nasilnog čina i obezbeđuje pravdu za našu žrtvu – saopštilo je Okružno tužilaštvo Los Anđelesa u najavi rešavanja slučaja.

Nekoliko drugih optužbi sa kojima se Džekson suočio odbačeno je u sporazumu o priznanju krivice, navodi Los Anđeles City News Service (CNS).

Fišer je prisustvovao sudskom ročištu u ponedeljak i, prema CNS-u, dao je izjavu kako je optuženi pucao u njega, rekavši da je to zauvek promenila njegov život.

Džekson je bio jedan od pet osumnjičenih, njih četvoro su vlasti identifikovale kao poznate članove ulične bande, uhapšenih u vezi sa pucnjavom u Gaginog šetača pasa i otmicom njena dva ljubimca 24. februara 2021.

Dva ukradena buldoga, po imenu Koji i Gustav, ostavljena su nepovređena u policijskoj stanici i predata predstavnicima muzičarke dva dana nakon što su ih dvojica stranaca u automobilu zgrabila.

Treći buldog u vlasništvu Lejdi Gage koji je u to vreme šetao sa Fišerom pobegao je i policija ga je kasnije pronašla na sigurnom.

Policija je tada saopštila da dokazi sugerišu da su osumnjičeni izdvojili tri psa zbog velike vrednosti rase, ali se veruje da nisu znali identitet vlasnika pre pljačke.

Lejdi Gaga, koja je snimala film u Rimu kada su joj odvedeni kućni ljubimci, javno je pozvala na društvenim mrežama za „čin ljubaznosti“ da ih vrati kući i ponudila nagradu od 500.000 dolara.

Žena koja je javila da je pronašla pse i predala ih policiji, Dženifer Mekbrajd, kasnije je optužena da je bila saučesnik. Njen slučaj je ostao na čekanju u ponedeljak, saopštila je kancelarija D.A.

Drugi saoptuženi, Harold Vajt, u ponedeljak se izjasnio da se ne osporava zbog optužbi za oružje i biće osuđen sledeće godine, rekli su tužioci.

Dve druge osobe, Džejlin Vajt i Lafajet Vejli, prethodno su se izjasnile da se ne osporavaju za pljačku drugog stepena, i dobili su kaznu od četiri, odnosno šest godina zatvora.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji