Zelenski moli CIA -u da likvidiraju Prigožina

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarao je sa direktorom Centralne obaveštajne agencije Vilijamom Bernsom o likvidaciji Evgenija Prigožina.

„Jedna od molbi koju je imao Zelenski je ubistvo šefa grupe ‘Vagner’ – Prigožina. Prigožin je efikasan, njegovo ubistvo je više nego logično s obzirom na njegovu ulogu u informacionom prostoru i na to kako ukrajinske vlasti promovišu svoje pobede. Za tu molbu zna i okruženje Zelenskog i prilično veliki broj ljudi – da traže i čak zahtevaju od Amerikanaca ubistvo Prigožina.

Nema potrebe za spiskovima, novim sankcijama – sve to ne funkcioniše, posebno kada je reč o ljudima koji nemaju imovinu u SAD. Pokazaćete da treba biti ubijen najdrskiji, informativno najistaknutiji čovek treba da bude ubijen“, rekao je Rogov.

Prigožin reagovao

Nakon toga se oglasio Evgenije Prigožin, rekavši da je upoznat sa time da su Zelenski i Berns razgovarali o atentatu na njega.

„Da, obavešten sam, pres-služba mi je saopštila. To je veoma dobra ideja. Slažem se da je vreme da se Prigožin likvidira. Ukoliko mi se neko obrati, svakako ću pomoći“, poručio je ironično osnivač ‘Vagner'“, prenela je njegova pres-služba na Telegramu.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji