osujeceni-planovi-ukrajinske-vojske-u-zaporoskoj-oblasti

Planovi Ukrajinske vojske da izvedu ofanzivu u Zaporoškoj oblasti su osujećeni, ruska vojska nastavlja sa lokalnim ofanzivnim operacijama u tom regionu.

Ruska vojska osujetila je planove za ofanzivu oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, izjavio je danas član glavnog saveta Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Zahvaljujući našim preventivnim akcijama, osujećeni su planovi neprijatelja da izvede široku ofanzivu na oslobođeni deo Zaporoške oblasti da bi došao do obale Azovskog mora“ – rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, sada su planovi ukrajinske vojske promenjeni jer su prinuđeni da povlače rezervne trupe, uključujući i iz Donjeckog pravca da bi držale liniju fronta.

Ruska vojska je ranije saopštila da je pokrenula lokalne ofanzivne operacije u regionu Zaporožja.

Borbe se vode gotovo duž cele linije fronta, a glavne su na području gradova Orehov i Guljajpole.

Rusija je pripojila Zaporošku oblast nakon referenduma koji je održan u septembru prošle godine sa još tri ukrajinska regiona, koji su se izjasnili za pripajanje Ruskoj Federaciji – Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom i regionom Hersona.

Više od 70 odsto regiona Zaporožja trenutno je pod ruskom kontrolom, a ukrajinske trupe drže regionalni centar – grad Zaporožje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti