Zelenski van sebe: Rat je počeo sa Krimom i na njemu mora da se završi

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je rat u toj zemlji počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem.

Ovaj ruski rat počeo je Krimom i mora da se završi Krimom, njegovim oslobođenjem – poručio je Zelenski, nakon što je niz eksplozija potreslo rusku vazdušnu bazu na Krimu, pri čemu je poginula jedna osoba.

Kako je rekao ukrajinski lider, neće zaboraviti da je „ruski rat protiv Ukrajine počeo okupacijom Krima“.

Nekoliko eksplozija dogodilo se juče u blizini naselja Novofjodorovka na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avio municija, preneo je Interfaks.

Broj ljudi koji su povređeni u eksplozijama na aerodromu porastao je na 13, a jedna osoba je poginula, saopštilo je regionalno ministarstvo zdravlja.

Želja Kijeva potpuno nije zasnovana na realnosti, nemoguća je i apsurdna. Ovo mišljenje je izneo bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, navodi Štern.

Ideja da će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski vratiti Krim vojnim putem je apsurdna – naglasio je nemački političar.

Lajf je izvestio da je zamenik ministra odbrane Ukrajine Vladimir Gavrilov najavio svoju nameru da uništi Crnomorsku flotu i „vrati“ Krim.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji