5-besplatnih-chatgpt-i-generativnih-kurseva-ai

U oblasti tehnologije, brzo je postalo od suštinskog značaja da se postane vešt u korišćenju najnovije generacije alata generativne veštačke inteligencije (AI).

Ovi alati, kao što su ChatGPT ili Bard, pokazali su se zabavnim i imaju sposobnost da nam zaista pomognu u raznim oblastima našeg života.

Da bi bilo lakše sa prihvatanjem ove nove ere generativne veštačke inteligencije, nude se kompilacije vrhunskih kurseva koji mogu poslužiti kao neprocenjivi resursi za usavršavanje vaših veština i ostanak na čelu ove transformativne tehnologije.

Neko može unaprediti svoje znanje i sposobnost da iskoriste moć generativne veštačke inteligencije do njenog najvećeg potencijala istraživanjem ovih nastavnih materijala, obezbeđujući da maksimalno iskoriste ove revolucionarne mogućnosti.

ChatGPT Prompt inženjering za programere

Otkrićete kako da koristite velike jezičke modele (LLM) za brzu izgradnju efikasnih aplikacija na kursu „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ koji predaju Endru Ng i Isa Fulford. Korisnici sada mogu da kreiraju mogućnosti koje su bile ili preskupe, previše komplikovane ili možda nemoguće koristeći OpenAI API.

Ovaj kurs uključuje najbolje prakse za brzi inženjering, uvid u to kako LLM funkcionišu i primere kako da koristite LLM API za različite zadatke. Sumiranje korisničkih procena, određivanje osećanja, identifikacija tema, prevođenje ili ispravljanje gramatike u tekstu i proširenje materijala automatskim pravljenjem e-poruka su neki od ovih zadataka.

Kurs se fokusira na dva osnovna principa za pisanje jakih uputstava i vodi vas kroz metodički inženjering brzih informacija. Takođe ćete imati priliku da kreirate jedinstvenog chat bot-a. Naučićete korisne veštine pravovremenog inženjeringa uz pomoć različitih primera i Jupyter Notebook okruženja za praktično iskustvo.

Ova obuka, koja se sprovodi u saradnji sa OpenAI, ima za cilj da programerima pruži znanje i sposobnosti koje su im potrebne da efikasno koriste LLM. Ovaj kurs je prikladan za vas bez obzira na vaš nivo poznavanja Python-a ili vaše interesovanje za istraživanje najsavremenijeg brzog inženjeringa i korišćenje LLM-a.

LangChain za razvoj aplikacija za LLM

Možda vam se svidi kurs „LangChain za razvoj aplikacija za LLM“ da biste naučili vitalne sposobnosti za poboljšanje funkcionalnosti jezičkih modela u razvoju aplikacija koristeći LangChain okvir.

U ovom kursu, korisnici će naučiti kako da pokrenu LLM, pišu upite, analiziraju odgovore, koriste memoriju za razgovore, kreiraju sekvence operacija, implementiraju odgovor na pitanja preko dokumenata i istražuju evoluciju LLM-a kao agenata za rezonovanje.

Učesnici će do kraja kursa imati model koji se može koristiti kao polazna tačka za više istraživanja i razvoj aplikacija modela difuzije.

Ova jednosatna radionica, koju predaju Endru Ng i suosnivač LangChain-a Harison Čejs, osposobljava učesnike da brzo naprave pouzdane aplikacije.

Kurs je pogodan za početnike; međutim, neko poznavanje Python-a je od pomoći.

Kako funkcionišu modeli difuzije

Učesnici koji žele da kreiraju modele difuzije od nule treba da pohađaju kurs „Kako funkcionišu modeli difuzije“.

Ovaj kurs srednjeg nivoa nudi temeljno razumevanje modela koji se koriste u procesu difuzije. Učesnici će naučiti da izgrade sopstveni model difuzije i steknu korisne veštine kodiranja.

Tokom kursa polaznici će:

Razviju sopstveni model difuzije dok istražuju oblast generativne veštačke inteligencije zasnovane na difuziji.

Osim unapred izgrađenih rešenja i API-ja, stećićete temeljno razumevanje procesa difuzije i osnovnih modela.

Kroz laboratorije o uzorkovanju, obučavanju modela difuzije, kreiranju neuronskih mreža za predviđanje buke i inkorporiranju konteksta za personalizovano generisanje slika, može se steći praktične veštine kodiranja.

Završite kurs sa modelom koji može poslužiti kao polazna tačka za dalje istraživanje difuzionih modela u njihovim sopstvenim primenama.

Učesnici mogu lako da shvate i prošire ponuđene koncepte zahvaljujući korišćenju praktičnih primera i ugrađenih Jupyter beležnica.

Pročitajte još:

Izgradnja sistema sa ChatGPT API-jem

Kurs „Izgradnja sistema sa ChatGPT API-jem“ će naučiti učesnike kako da automatizuju zamršene tokove posla upućivanjem niza poziva moćnom jezičkom modelu. Ovaj sažeti kurs poboljšava razvojne veštine i povećava produktivnost.

Ova jednosatna sesija, koju predaju Ng iz DeepLearning.AI i Fulford iz OpenAI, proširuje se na „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ (nije preduslov). Jupyter beležnica i praktični primeri olakšavaju razumevanje i istraživanje materijala kursa.

Saradnja unutar OpenAI zajednice garantuje trenutne najbolje prakse za optimalne performanse i odgovorno korišćenje.

Kurs je prikladan za one sa osnovnim znanjem o Python-u, kao i za srednje i napredne ML inženjere koji traže vrhunske, brze inženjerske veštine za jezičke modele.

Uvod u ChatGPT

Pridružite se kursu „Uvod u ChatGPT“ od strane DataCamp-a da biste stekli znanje potrebno za efikasno i odgovorno korišćenje ChatGPT-a.

Ovaj kurs pokriva mogućnosti i ograničenja ChatGPT-a i prikladan je za korisnike svih nivoa veština.

Možete otkriti nove mogućnosti integracije, slučajeve poslovne upotrebe i ChatGPT predloge za najbolje prakse.

Kurs je podeljen u dva modula: „Interakcija sa ChatGPT-om“, koji je dostupan besplatno, i „Usvajanje ChatGPT-a“, koji je dostupan za kupovinu ili putem pretplate na DataCamp.

Do kraja kursa, učesnici se mogu osećati samopouzdano primenjujući ChatGPT u različitim situacijama, povećavajući njihovu brzinu i efikasnost u širokom spektru zadataka.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/CoinTelegraph