Nikola Tesla: Treba slušati svoje telo - Ono je sebi najbolji doktor

Najveći srpski um, Nikola Tesla smatrao je kako će doživeti 140 godina i verovao je u to da je naše telo sebi najbolji doktor.
Tesla je bio genije i čudotvorac koji je razumeo da bol ima fizičku, psihičku i emocionalnu komponentu u sebi. Znao je da čovek prožet i duhovnim bićem i da sve što se dešava u nama, spolja se reflektuje na fizičkom nivou.

Nikola Tesla je bio izuzetno prožet emocijama i visokim nivoom intuicije. On je u svojim beležnicama objašnjavao strukturu kosmičke boli, koja se reflektuje na spoljno biće.

Tesla je verovao da se sve sastoji od spiritualne energije koja spaja čitav univerzum.

Skup energija, pre svega nevidljivih, spiritualnih, među nama slobodno protiču bez uticaja našeg fizičkog tela na njih. Te energije se prenose sa jedne tačke na drugu kao sa emitera na prijemnik i obrnuto. One su prema Tesli ključ čitavog bitisanja.

Empatija se u medicini definiše kao posebno psihofizičko stanje u kom osoba u sebi i na sebi u potpunosti oseća patnju i bol druge osobe, grupe ili velike zajednice i upravo je na empatiji zasnivao specijalan pristup svom telu i zdravlju na koje se oslanjao Tesla.

”Naša tela su slične građe i izložena su istim spoljašnjim uticajima. Naši pokreti i radnje služe očuvanju života i mada izgleda da smo potpuno nezavisni jedni od drugih, mi smo spojeni nevidljivim vezama. Sve dok je organizam u odličnom stanju on reaguje tačno na sile koje ga pokreću, ali onog trenutka kad nastane neki poremećaj u bilo kom čoveku, njegova snaga za samoodržavanjem slabi“, govorio je Nikola Tesla.

Prema Tesli, uvek treba slušati svoje telo, jer je ono samo sebi najbolji doktor, tvrdio je naučnik.

Bilo koja vrsta boli uvek je izazvana zapamćenom centralnom psihičkom traumom pre nego što se bolest spusti na fizički plan čoveka, smatrao je Nikola Tesla.

Srpski genije Nikola Tesla je verovao da naše misli i emocije izazivaju hemijske promene u mozgu i da svaka ćelija odgovara na njih. Ako smo nezadovoljni, ljuti i tužni, takva će nam biti naša koža, srce, jetra, pluća i drugi organi. Dok suprotna osećanja kao što su ljubav i optimizam čine da se naše telo nalazi u savršenom zdravlju.

Slične tvrdnje je imao i čuveni ruski pisac Lav Tolstoj, koji je govorio o mentalnom prevazilaženju boli savetujući:

”Kada ste bolesni, jednostavno zamislite da ste zdravi”.

Još pre njih ovakva uverenja je gajio i poznati prorok Nostradamus.

Ipak, ukoliko uvažimo sve savete gore navedenih genija, ne garantuju nam uspeh. Oni se još uvek mogu svrstati samo pod endogene faktore na naš kvalitet i dužinu života, dok u savremenom društvu vreba veliki broj energetskih entiteta i štetnih materija koje nas mogu ugroziti kako duhovno tako i fizički. Stoga se veruje da Tesla nije ni uspeo da doživi planiranih 140 godina.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls