agility-robotics-predstavila-robota-nove-generacije

Agility Robotics, vodeća kompanija za robotiku, nedavno je otkrila svog dvonožnog robota sledeće generacije, Digit.

Najnoviji model ove inovativne mašine dolazi sa nekoliko nadogradnji koje imaju za cilj da unaprede njene mogućnosti i poboljšaju interakciju sa ljudima. Jedna od najznačajnijih promena je dodavanje cilindrične glave i dva animirana LED „oka“, koja će pružati informacije posmatračima i omogućiti im da bolje razumeju radnje robota.

U saopštenju za javnost, kompanija je navela da su modifikacije napravljene kako bi se poboljšala interakcija čoveka i robota, koja postaje sve važnija u različitim industrijama. Sposobnost robota da prenese korisne informacije, kao što je promena smera i druge radnje, kroz njegove oči omogućiće ljudima efikasniju interakciju sa robotom, čime će poboljšati njegovu ukupnu funkcionalnost.

Digit je prvi put predstavljen 2020. godine i plasiran je na tržište kao svestran alat pogodan za upotrebu u različitim industrijama, uključujući logistiku, teleprisustvo i industrijsku inspekciju.

Robot je dizajniran da radi u istom prostoru kao i ljudi, a njegova veličina i visina (1.60 m) su slične prosečnoj osobi.

Međutim, najnovije nadogradnje kompanije Digit prevazilaze kozmetiku i uključuju redizajnirane ruke koje olakšavaju preuzimanje plastičnih torbi koje se koriste u skladištima.

Očekuje se da će robotova glava opremljena senzorima olakšati ljudima da shvate Digit-ove akcije.

Na primer, oči mogu pomoći u prenošenju korisnih informacija, kao što je promena smera ili druge radnje dok ste na poslu. Pored toga, Digit može da obavlja jednostavne radnje, kao što su hodanje, iskoračenje na ivičnjacima i čučanj, kao i podizanje i odlaganje raznih vrsta predmeta težine do 16 kg.

Agility Robotics takođe otvara svoj Agility Partner Program, koji partnerima pruža ekskluzivnu priliku da oblikuju razvoj Digit-ovih veština i sposobnosti. Ovaj program će u početku biti jedini način za kupovinu najnovije generacije Digit-a.

Iako cena robota nije objavljena, ovaj program će kompanijama omogućiti pristup najnovijoj tehnologiji i omogućiti im da prilagode funkcionalnost robota svojim specifičnim potrebama.

Sve u svemu, najnovija generacija Digit-a kompanije Agility Robotics predstavlja značajan korak napred u razvoju dvonožnih robota. Sa svojom poboljšanom interakcijom čoveka i robota, poboljšanom funkcionalnošću i redizajniranim rukama, Digit je spreman da revolucioniše širok spektar industrija, od logistike do teleprisustva i dalje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji