Amerikanci zabranili ruskom avionu da dođe po diplomate!

Sjedinjene Američke Države nisu izdale dozvolu za dolazak ruskog specijalnog aviona koji je trebalo da preveze ruske diplomate kojima je naloženo da napuste američku teritoriju, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Vašington se istakao novim neprijateljskim korakom prema našoj zemlji – nije izdao dozvolu za dolazak specijalnog aviona Ruske avijacije u SAD koji je trebalo da izveze u otadžbinu službenike ruskih diplomatskih misija i članove njihovih porodica – navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Kako je objašnjeno, avion je trebalo da dođe po ruske diplomate „kojima je Stejt department ranije ultimativno naložio da napuste teritoriju SAD do kraja ovog meseca“.

Takvo drsko ponašanje američkih vlasti neće ostati bez odgovora. Kao što smo i ranije upozoravali, ukoliko se ne izda dozvola za dolazak ruskog specijalnog aviona, neizbežno će uslediti kontramere, između ostalog i asimetrične, o čemu ćemo saopštiti diplomatskim kanalima prema utvrđenom redu – navodi Zaharova.

Početkom ove godine ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov saopštio je da su u septembru 2021. godine Amerikanci predali spisak od 55 službenika ruskih diplomatskih misija kojima je naloženo da 2022. godine napuste SAD u dve faze – u januaru i do kraja juna. Kao što je i naloženo, do kraja januara Ameriku je napustilo 27 ruskih diplomata.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Novosti