Bajdenovi opet zaraženi - Džil pozitivna na korona virus

Prva dama SAD Džil Bajden (72) ima blage simptome zaraze kovidom, nakon što je u ponedeljak bila pozitivna na virus, objavila je Bela kuća u saopštenju.

„Večeras je prva dama Džil bila pozitivna na kovid“, navodi se u ponedeljak kasno.

„Ona trenutno ima samo blage simptome. Ona će ostati u njihovoj kući u Rehobot Biču u Delaveru.

U naknadnoj izjavi sekretara za štampu Bele kuće Žan Pjer Karin, kaže: „Nakon pozitivnog testa prve dame na kovid, predsedniku Bajdenu je večeras urađen kovid test.

Predsednik je bio negativan. Predsednik će se ove nedelje redovno testirati i pratiti simptome.

Prva dama je u utorak trebalo da počne novu školsku godinu na koledžu Severne Virdžinije, gde predaje engleski.

Gospođa Bajden je koordinirala sa zvaničnicima sa koledža kako bi organizovala zamene nastavnika za svoje časove, rekla je njen direktor za komunikacije Elizabet Aleksander.

Džil Bajden se nedavno pridružila svom mužu u putovanju na Floridu kako bi istražila štetu koju je prouzrokovao uragan Idalija.

Nakon toga se vratila u dom u Delaveru koji deli sa predsednikom Bajdenom pre nego što je prisustvovala sindikalnom događaju u Filadelfiji. Vratila se u Belu kuću u ponedeljak pre dijagnoze.

Prethodno je bila pozitivna na kovid u avgustu 2022, nekoliko nedelja nakon što je i Džou Bajdenu dijagnostifikovana bolest.

Oboje su se oporavili bez ikakvih većih simptoma.

Pročitajte još:

Džil Bajden je pozitivna na kovid, samo nekoliko dana pre nego što američki predsednik treba da otputuje u četvrtak u Indiju na samit G20. Takođe je planirano da poseti Hanoj kako bi se sastao sa vijetnamskim liderima pre povratka u Vašington.

Broj slučajeva zaraženih pd nedavno je u porastu u Sjedinjenim Državama jer su se tokom letnjih meseci pojavile nove varijante virusa. Međutim, broj slučajeva ostaje znatno ispod vrhunca pandemije.

Da li se to nešto sprema na jesen, videćemo. Možda neke nove mere!?

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji