berlin-ogromni-akvarijum-pukao-i-izazvao-haos

Ogromni akvarijum u centru Berlina pukao je u petak, izazvavši talas razaranja u i oko turističke atrakcije Sea Life, saopštila je u petak nemačka policija.

Staklo i drugi ostaci su preplavili zgradu, u kojoj se nalaze hotel i kafići, pošto se 1 milion litara vode izlilo iz akvarijuma visokog 25 metara nešto pre 6 ujutro.

Berlinska vatrogasna služba saopštila je da su dve osobe lakše povređene i da se spremaju spasilački psi da pretraže zgradu u potrazi za svima koji bi mogli biti zarobljeni ispod ruševina.

Postojale su spekulacije da su temperature smrzavanja do minus 10 stepeni Celzijusa preko noći izazvale pukotinu u rezervoaru, koji je potom eksplodirao pod težinom vode.

Policija je saopštila da se uzrok incidenta još istražuje, ali da nema dokaza da je to posledica napada.

Svedok događaja Gvendolin Šiškovic rekla je nemačkom kanalu n-tv da je čula glasan prasak i da se u početku plašila da je eksplodirala bomba.

Operateri kažu da akvarijum ima najveći cilindrični rezervoar na svetu i da je sadržao 1.500 tropskih riba, 80 različitih vrsta pre incidenta. Akvarijum, koji je poslednji put modernizovan 2020. godine, glavni je turistički magnet u Berlinu.

10-minutna vožnja liftom kroz rezervoar bio je jedan od vrhunaca atrakcije.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji